Houdbaarheid

We zijn er helemaal aan gewend: de uiterste verkoopdatum. Voor levensmiddelen een logische zaak, die zijn nu eenmaal beperkt houdbaar. Maar wist je dat sommige andere dingen in het leven ook een houdbaarheidsdatum hebben? Bijvoorbeeld vriendschappen, hobby’s, een baan. Dan is het een gewoonte geworden om iedere week weer naar die repetitie te gaan.  Dan blijkt dat je steeds weer  dezelfde gesprekken hebt met je vrienden. De werkzaamheden in jouw baan doe je met 2 vingers in de neus. Ze bieden geen enkele uitdaging meer. Het voegt eigenlijk niets meer toe en het levert je geen energie op maar het kost je juist energie.

 

Dan wordt het tijd om eens te kijken of de houdbaarheidsdatum al is verstreken. Zo aan het begin van de herfst keer je wat meer naar binnen. Letterlijk en figuurlijk. Een mooie tijd om bij jezelf na te gaan of je nog tevreden bent met je leven. Want soms is het goed om ruimte te maken voor nieuwe uitdagingen. Het oude achter je te laten. Wil je daar een keer over praten? Neem dan contact op voor een afspraak.

 

En ik kan je verzekeren: zo’n houdbaarheid check levert je onverwachte en  mooie resultaten op