winterdip

Stap uit je winterdip

Als ik op dit moment naar buiten kijk is het grijs en donker weer. Het miezert een beetje. Ik ga mezelf ook al een beetje zo voelen. Weinig puf om iets te doen, wat sombere gedachten, kortom een winterdipje.

Een lekkere wandeling met de hond zal me goed doen. Hup naar het bos en lekker een eind lopen. We hebben flink de pas erin. Ik snuif de kruidige boslucht op en ergens in mij begint er al een tintelend gevoel te komen. Het ritme van mijn voetstappen brengt rust in mijn hoofd, waardoor de sombere gedachten verdwijnen. Het duurt niet lang of ik voel weer energie bij me borrelen. Heerlijk zo’n uitje!

Heb jij ook last van een dipje op sombere dagen?

  • Ga naar buiten om een wandeling te maken. Zelfs een half uurtje is al genoeg.
  • Stap lekker door. Daardoor ga je dieper ademen en krijg je meer zuurstof binnen.
  • De geluiden in de natuur maken je rustig. Het ritme van het lopen werkt ook ontspannend en laten je hoofd leeg stromen zodat er weer plaats is voor andere, nieuwe gedachten.
  • Zelfs de regen op je gezicht maakt dat je je weer opgefrist voelt, zowel van buiten als van binnen.

Veel plezier!