Als je partner een burn-out heeft.

De persoon zelf maakt een moeilijke tijd door. Maar hoe is het met jou? Hoe houd jij je staande nu je eigenlijk je partner mist? Immers hij/zij is alleen bezig met overleven. Heeft misschien medicijnen waardoor de emoties afvlakken. Een fijn gesprek is nauwelijks mogelijk. Laat staan dat jij jouw frustraties en angsten over de situatie kwijt kan bij jouw lief. Alles in het huishouden komt op jouw schouders neer. Je sociale leven staat op een laag pitje. Bovendien vragen mensen wel hoe het met de patiƫnt gaat maar niet hoe jij overeind blijft. Het genezingsproces duurt lang, vaak meer dan een jaar. Wanneer kun je het normale leven weer oppakken?
In zo’n situatie is het belangrijk dat je:
– Heel dicht bij jezelf blijft. Laat je niet meetrekken in de negatieve gedachtegang van je partner
– Jouw eigen sociale contacten blijft aanhouden
– In gesprek gaat met mensen uit je omgeving zodat je jouw gevoelens kwijt kunt
– Hulp vraagt aan andere ouders zodat je kinderen opgevangen worden en jij even rust krijgt
– Je niet schuldig voelt als je leuke dingen aan het doen bent. Je hebt ze nodig om nieuwe energie te krijgen.