Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken

Mensen moeten tegenwoordig tot hun 67ste blijven doorwerken. Soms zelfs nog langer. Dat vergt nogal wat. Voor werkgevers is het heel belangrijk hier aandacht aan te besteden en te zorgen dat hun medewerkers gezond en gemotiveerd blijven. Door oog te hebben voor werknemers en waar nodig in hen te investeren, voorkom je verzuim en blijven ze duurzaam inzetbaar.

duurzaam

Overspannen medewerkers

Een hoge werkdruk, continue veranderingen in technologieën en bedrijfsprocessen, bezuinigingen, reorganisaties, jongere collega’s die je voorbijstreven… Werk kan behoorlijk wat spanningen met zich meebrengen. Zeker als het op andere vlakken in het leven even tegenzit, kunnen de problemen zich in iemands hoofd opstapelen. Met als gevolg: veelvuldige ziekmeldingen of zelfs een burn-out…

 

Tijdig ingrijpen maakt medewerkers duurzaam inzetbaar

Door alert te zijn en de voortekenen van een burn-out tijdig te signaleren, kunnen mensen verder met hun leven én werk. Soms is het verstandig al in een eerder stadium stappen te ondernemen: door inzicht te krijgen in de kracht van je medewerkers kun je hun kwaliteiten immers optimaal benutten. Zo heb jij een blije, gemotiveerde medewerker die uiteindelijk zorgt voor betere bedrijfsresultaten!

Liber Life Coaching biedt drie mogelijkheden om medewerkers hun krachten en talenten te laten ontdekken. Zo blijven ze duurzaam inzetbaar, óók in de toekomst.

Coaching

Talentenspel

Mindfulness